OSB-3 TG4 FSC 12 mm 244 x 59 cm

Geeft aan of het product is gecertificeerd volgens FSC®, volgens PEFC of dat het product niet is gecertificeerd voor FSC® of PEFC. Lees hier meer over onze FSC-/PEFC certificaten.
Een product heeft het label "duurzame keuze" als het FSC® of PEFC gecertificeerd ingekocht is, en daarnaast aan een van deze kenmerken voldoet: Circulair, Biobased, Plantage bossen. Bekijk onze duurzame keuze pagina voor meer informatie.
Wij gebruiken de term 'lichtgewicht' voor een houtachtig plaatmateriaal waarvan de volumieke massa en/of densiteit lager is dan 550 kg/m3.
Let op: plaatmateriaal met een dragend vermogen is herkenbaar aan een CE2+ markering. Lees hier meer over CE-markeringen.
Lees hier meer over underlayment.
Voor de toepassing van een brandwerend product vraag altijd de uiteindelijk verantwoordelijke naar de minimale eisen voor brandwerendheid. Lees hier meer over Brandklassen.
Voor multiplex geldt dat een plaat als 'vochtwerend' bestempeld mag worden als deze behoort in klasse 2 of 3 van de EN 314-2.
Voor spaanplaat geldt dat deze als vochtwerend gezien mag worden als deze behoort tot het type p3, p5 of p7. Lees hier meer over P-normeringen van spaanplaat.
CE-markering geeft informatie over producteigenschappen en toepassingsmogelijkheden, maar geeft geen uitsluitsel of het product in zijn toepassing voldoet aan het Bouwbesluit. Bekijk hier alle informatie over CE-markeringen.
Indeling o.b.v. praktische toepassingen. Er zijn 3 niveaus, namelijk: 1 (binnentoepassingen), 2 (beschut buiten) en 3 (buitenomstandigheden). Bekijk hier de volledige informatie over gebruiksklassen.
Indeling volgens Europese norm EN 300 voor OSB. Er zijn vier klassen, namelijk OSB-1, OSB-2, OSB-3 en OSB-4 variërend van algemeen gebruik in een droge omgeving (OSB-1) tot hoog belastende, dragende constructies in een vochtige omgeving (OSB-4). Bekijk hier de volledige indeling van deze OSB-normering volgens de Europese norm EN 300.